RSS

Tipuri de tatuaje cu dragoni

08 Ian

Tatuajele cu dragoni sunt populare in intreaga lume. In present, mai mult de o treime dintre cei care se tatueaza aleg drept model un tatuaj cu dragoni. Probabil din cauza numarului mare de legende in care apar aceste animale. Dragonii sunt creaturi ce reprezinta puterea, controlul, independenta.

 Exista doua stiluri diferite de modele de tatuaje cu dragoni: Dragonii de vest  si  Dragonii cu elemente estice (orientale).

Dragonii cu elemente orientale: in mitologia chineza, dragonul este semnul intelegerii si al cunoasterii. In orient, tatuajele cu dragoni sunt printre preferinte, dat fiind ca acestea sunt considerate ca aduc noroc si fericire.

Modelele de tatuaje cu dragoni cu influente vestice sunt deasemenea preferate datorita numeroaselor legende si credinte in care se regasesc acestia. In legendele europene,  dragonii apar ca niste creaturi puternice, dar si periculoase. Ei apar adesea in legende in care ardeau case si sunt adesea  asociati cu lacomia. Dimpotriva, in Anglia circula o interpretare cu totul diferita dragonilor: acestia sunt vazuti drept creaturi celtice glorioase, puternice.  

Iata 2 exemple de tatuaje celtice si tatuaje orientale cu dragoni:

Tatuaj celtic cu dragon Tatuaj oriental cu dragon

 
Lasă un comentariu

Posted by pe ianuarie 8, 2012 in Tatuaje dragoni

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

 
%d blogeri au apreciat asta: